poniedziałek, 10 października 2016

Braki krzemu i choroby z tym związane.



"KRZEM PIERWIASTEK MŁODOŚCI,
ZDROWIA i OCHRONY ŻYCIA CZŁOWIEKA"

Krzem do picia, krzem to jeden z najważniejszych składników mineralnych człowieka. Ciało ludzkie o wadze 70 kg zawiera 7 gram organicznego i nieorganicznego krzemu. Znajdziemy go w składzie tkanki łącznej, jest podstawą struktury kości, chrząstek, naczyń krwionośnych mięśni, skóry, paznokci, włosów, a także jest obecny w trzustce, wątrobie, nerkach, sercu, tarczycy, grasicy itd.

Krzem w postaci Si02 (krzemionka mineralna-piasek) jest głównym składnikiem skorupy ziemskiej ok. 28% wagowych. Krzemionka i glinokrzemiany wchodzą w skład różnego rodzaju skał, piasków. Te formy krzemu są absolutnie nieprzyswajalne dla ludzkiego organizmu, a wręcz przeciwnie szkodliwe (m.in. krzemica płuc).

Dla człowieka, zwierząt, ptaków i roślin przyswajalny jest krzem organiczny, a nieorganiczny tylko w formie kwasu monokrzemowego czyli ortokrzemomowego o wzorze H4Si04 [Si(OH)4], który jest stabilny w środowisku silnie kwaśnym, przy większym pH polimeryzuje samorzutnie do nierozpuszczalnych kwasów polikrzemowych.

 krzem-organiczny-bor-do-picia (26 kB)
Jak podają najnowsze źródła medyczne dzienne zapotrzebowanie krzemu wynosi 25-50 mg/dobę.

Niedobór krzemu w ludzkim organizmie powoduje:

- kruchość aorty i różnorakich naczyń krwionośnych (specjaliści z tej dziedziny twierdzą, że co 10 lat będzie podwajać się liczba zachorowań na tętniaki i wylewy krwi do mózgu, żylaki, hemoroidy itp.)

- bóle kręgosłupa i deformacje stawów m.in. osteoporoza, kruchość kości brak elastyny i kolagenu

- zwapnienie naczyń krwionośnych (miażdżyca, kompleks tłuszczowo-wapniowy) ogólne osłabienie organizmu, brak odporności na infekcje (brak informacji międzykomórkowej)

- szybkie starzenie (krzem jest pierwiastkiem życia i młodości m.in. odpowiada za piękną cerę, włosy, oczy, zęby, paznokcie itd.)

- choroby nowotworowe - w guzach nowotworowych skumulowany jest krzem z całego organizmu do walki z rakiem G.Edward Gryffin - autor książki „Świat bez raka” - twierdzi, że „rak jest chorobą spowodowaną niedoborem w diecie”.

Krzem ma niezwykle ważne znaczenie dla zachowania zdrowia i odporności organizmu.

Bor jest niezbędny dla zachowania właściwej gospodarki wapniowej organizmu oraz zapobiega utracie kośćca związanej z osteoporozą i reumatoidalnym zapaleniem stawów. Jest dobrym środkiem antyseptycznym, przeciwwirusowym i przeciwgrzybiczym.


Aktualnie ponad 90% społeczeństwa na świecie ma niedobór krzemu, w Polsce prawie 100% m.in. z następujących powodów:

1.Od kilkudziesięciu lat gleby uprawne alkalizuje się wapnem i jego solami do pH około 6,2 (prawie obojętne). Przy tym pH niezależnie od polimeryzacji kwas ortokrzemowy jest związany z wapnem w nierozpuszczalną sól (beton). Rosnące na takiej glebie rośliny mają niedobór krzemu, a tym samym odżywiane takimi produktami ubogimi w krzem zwierzęta i ptaki też nie posiadają odpowiedniej dawki krzemu. Automatycznie człowiek, jako ostatni w łańcuchu pokarmowym ma bardzo niski poziom krzemu.

2.W wyniku super przetworzonej żywności głównie oczyszczania i rafinacji produktów roślinnych (biała mąka, cukier, sól), człowiek usuwa niezbędne mikroelementy, a zwłaszcza krzem ze swojego pożywienia.

3.Jeżeli już jakieś ilości krzemu dostaną się do naszego organizmu to w pierwszej kolejności konsumują go różnego rodzaju pasożyty. Szczegółowo opisała to Nadieżda Siemionowa w książce „Szkoła zdrowia”, W-wa 2007. (Znana w Rosji i na świecie specjalistka zajmująca się naturalnymi metodami leczenia i prowadząca w Soczi doskonale prosperującą tzw. „Szkołę życia”).

Na podstawie badań i doświadczeń N. Siemionowa twierdzi, że jeżeli poziom krzemu spada: 

poniżej 1,6 g powstaje wirusowe zapalenie wątroby
poniżej 1,4 g cukrzyca
poniżej 1,3 g rozwija się rak
a poniżej 1,2 g krzemu następują groźne wylewy krwi do mózgu, tętniaki i zawały.

"Gdyby była odpowiednia ilość krzemu nie byłoby tych groźnych chorób! ".

"Jeżeli nie ma odpowiedniej ilości krzemu nie ma przyswajalności innych mikroelementów".

Większość groźnych chorób człowieka spowodowana jest niedoborem mikroelementów w diecie! W. Wiernadski twierdzi - "Żaden żywy organizm nie może istnieć bez krzemu". „Przyswajalny krzem chroni przed rozwojem chorób serca i sklerozy” - niem. lekarz Kuhn, francuscy uczeni M.Lepger i Ż.Lepger, M.G. Voronkov i I.G.Kuznetsov i inni uznają, że współczesny człowiek ma niedobór krzemu, a krzem to zdrowie, a głównie łączność pomiędzy mózgiem i komórkami.

Znaczącą rolę krzemu w ludzkich organizmach rozpoznało i opisało w swoich naukowych pracach dwóch genialnych Polaków:

Prof. Włodzimierz Sedlak - teoretyk, biolog i filozof oraz Dr Anatol Rybczyński - lekarz chirurg, onkolog i wieloletni praktyk.

Zawarty w produkcie krzem w płynie wpływa na:

- utrzymanie dobrej kondycji włosów, skóry i paznokci,

- spowalnia procesy starzenia, jest niezbędny w syntezie kolagenu,

- wzmacnia naczynia krwionośne zwiększając ich elastyczność,

- zapobiega odkładaniu się cholesterolu,

- wzmacnia system immunologiczny,

- powoduje radykalny wzrost możliwości myślowych i zdolności zapamiętywania,

- jest niezbędny w profilaktyce przeciw osteoporozie, chorobie Alzheimera, cukrzycy, chorobie nowotworowej i innych.

Jest całkowicie bezpieczny, nie powoduje żadnych skutków ubocznych i jest przyswajalny w ponad 70%. Zaletą tego nowoopracowanego produktu jest to, że bardzo łatwo jest wchłaniany.

Główną zaletą i nowością jest to, że krzem monojonowy posiada specyficzną organiczną grupę (koń trojański), która w chorych komórkach i komórkach pasożytów ulega metabolizmowi - niszczy i zabija je od wewnątrz - podobnie jak witamina B17.

Powyższy metabolizm nie zachodzi w zdrowych komórkach człowieka. W wyniku selektywnego zniszczenia chorych komórek i pasożytów organizm ludzki odzyskuje cenny krzem i inne składniki przez co ma szansę pozbycia się wielu dolegliwości.

Monojonowy krzem zborem do nabycia w sklrpi FHU KINGA Zbigniew Meszka   (fhukinga.pl)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz